10 juni 2022

Rondje Muizenisse deel 3: de achterkant...

 Op naar de achterkant van de stronk...


🍃


Helemaal beneden, op een koel en donker plekje van de kelder waar nooit zonlicht komt, staat een piepklein huisje. Het is de woning van Bertram B. Boekenwurm. Hij woont daar in zijn eentje en leest heel graag boeken. Zeg maar rustig dat hij ze verslint. De andere bewoners zien hem zelden tot nooit, maar Bertram B is heel gelukkig met zijn knusse plekje. Vlak naast de vuilnisbak, dus altijd eten bij de hand.

🍃


Verder omhoog zie je het grote schuifraam van de woonkeuken en daar boven de raampjes van de slaapvertrekken.

🍃


Aan de achterkant van de winkel zit een grote, holle ruimte in de boom. Ook daar komt nooit zonlicht, dus een uiterst geschikte plek om paddestoelen te laten groeien. Om te eten in soep of stoofpot, maar ook voor medicinale doeleinden.

🍃


Zie je daar helemaal bovenin dat groene deurtje met een rood hartje? Daar woont Vlera. Vlera voelt zich het prettigst als ze onderste boven in een donker hoekje kan hangen. Met haar vleugeltjes samengevouwen. Laat haar maar, liever niet storen.
De rode deuren zijn van het postpunt, daarboven het raam en de open deur van De Bedstee.
Aan de achterkant van de schuur, naast Vlera, zit de houtopslag. Om de fornuizen en kachels mee op te stoken. Het hout moet nodig aangevuld...
Op het dak van het schuurtje staat een rieten moesmand met bessenplanten. Het zijn Vossenbessen of rode bosbessen. Super gezond en heel erg lekker.

🍃

Dan neem ik jullie nu mee naar de laatste kant...