08 juni 2022

Rondje Muizenisse deel 2: de rechter zijkant...

  Verder met het Rondje Muizenisse: de rechter zijkant.


๐Ÿƒ

Over de kelder aan deze kant valt niet zoveel te vertellen. Er zit een klein raampje in, maar dat is te vies om doorheen te kunnen kijken. Wel een spannend raampje...

๐Ÿƒ

Op de begane grond loopt de muizentrap naar het slaapvertrek. Onder de trap zitten een paar handige opbergholletjes om eten te bewaren en een grote inbouwkast met deur waar bezems, emmers en dweilen worden bewaard. De twee halfronde deuren zijn van de erker. De erker is een heerlijk plekje om rond te hangen. Je kunt er een mooi boek lezen of een spannend spelletje spelen. Kastplanken vol boeken en dozen met spelletjes.

Voor de erker staat een bankje. Genieten van het mooie uitzicht. Het wordt ook vaak gebruikt als opstapje om snel naar binnen te klimmen.

Naast de trap groeien inktzwammen. Het donkere sap dat uit de hoed druipt, wordt door de muizen opgevangen en gebruikt als inkt om brieven mee te schrijven.

***

{de trap is gemaakt van kleine doosjes, de treden bekleed met schors van  eierdoos}

{de hoeden van de inktzwammen en andere paddestoelen zijn de punten van eierdozen}

๐Ÿƒ

Bovenaan de trap is de overdekte ingang naar de slaapkamer. Voor ze de slaapkamer in mogen, moeten de muizenkinders eerst hun klompjes uitdoen en netjes in het klompenrek opbergen. Dat gaat niet altijd even perfect, maar mams is streng...

Boven de ingang hangen twee lieve, kleine huisjes. In het ene huisje woont P. Mees, de andere woning is van K. Mees. Ze zijn familie van elkaar.

De vele Elfenbankjes die her en der op de stam groeien, worden door de muizen vaak gebruikt als trappetjes. Handig, toch?

๐Ÿƒ

Op de derde verdieping zie je de drie raampjes van eetcafe Muizenhapjes. Voor de kleine en de grote trek...

๐Ÿƒ


En helemaal bovenin is het hekje naar de daktuin. Daarnaast zie je de achterkant van de stenen bakoven, waar broden, pizza's en allerlei lekkers wordt gebakken.

De rode deur is van het postafhaalpunt. Niet alle bosdieren hebben een eigen brievenbus. Ze kunnen hun post dan hier ophalen. voor Sijtje natuurlijk wel een hele klim, maar ze doet het met liefde. Vaak helpen de muisjes ook een handje mee.

Boven het postpunt en de bakoven de muur van B&B De Bedstee. De oven zorgt ervoor dat het nooit koud is in de B&B. Geen klam beddengoed, dus.

Helemaal bovenop de stronk staat een kamertje te huur. Robin Roodborst heeft er wel oren naar. Een kamer met uitzicht? Dat lijkt hem wel wat.

***

{het rookkanaal is een kartonnen kokertje met daarop de tuit van een slagroomspuit, de windvaan is gemaakt van satรฉprikkers en kralen}

{ de stenen oven is van eierdoos}

๐Ÿƒ

Dan neemt Max je nu mee naar de achterkant...