15 november 2012

Op de pennen...

Breien is heerlijk ontspannend! Tenminste... als het een eenvoudig patroon is :-).
Omdat ik genoeg heb van al die kleine breiwerkjes en het vele draadjes afhechten van de laatste projecten, wil ik nu iets simpels recht-toe-recht-aan breien. Het liefst rechte lappen, dikke naalden, niks ingewikkelds. Gewoon breien voor de lol.

Gebruik makend van de aanwezigheid van mijn dochter (zij loopt eindeloos heen en weer naar de scoot met manden vol breigaren), heb ik wat nieuwe wol aangeschaft bij Mur (alsof de voorraad nog niet groot genoeg is...).
Niet te veel bollen in Ć©Ć©n keer. Het idee zit al wel in mijn hoofd, maar is nog niet tot in detail uitgewerkt. Denken doe ik alleen nog maar 's ochtends vroeg. In bed.

Ik wil een 'sampler afghan' breien. Een soort gebreide quilt. Van vierkante blokken van 25 x 25 cm.
Die blokken worden vervolgens vervilt in de wasmachine (dus ik brei ze groter, vervilten doet krimpen!). Daarna kunnen ze versierd worden met wolvilt, knopen, borduursels, noem maar op.
Nog even diep nadenken over een passend thema. 'Favoriete dingen', 'fijne herinneringen'??
Het leuke is, de meeste blokken brei ik zelf, maar aan alle vrienden en familieleden wil ik vragen ook een blok te maken. Zo wordt het een echt knuffel- en aaikleed. Gaaf voor in de rol- of sta-op-stoel! Oeps... ik zit nu op oma...

De eerste paar blokken zijn al gebreid. Die donkergrijze is niet te vervilten. Is geen wol, maar synthetisch. Misschien toch maar vervangen door echte wol.
De effen lichtbeige is Eskimo en perfect om te vervilten.
Die schattige wol op de breinaalden is ook Eskimo, maar dan de Tweed-uitvoering. Morgen nog wat bolletjes bijkopen.
Die aparte bruinrode kleur is IJslandse wol. Wat stuggere wol, dus niet echt fijn voor een trui. Maar wel heel geschikt voor WolTrollWerkStukken :D.

Zo, nu snel weer verder breien.

Groetsels van WolTroll
XX