01 juni 2016

Hartige muffins...

Met de post een lekker recept gekregen voor hartige muffins.
Zulke grappige stippenpotjes heb ik helaas niet,
maar wel lieve, kleine espressokopjes.

Je kunt natuurlijk ook bloempotjes gebruiken...





Voor de basis van de muffins heb je nodig:

225g zelfrijzend bakmeel
een half zakje bakpoeder
een losgeklopt ei
50 g (olijf)olie (of gesmolten boter)
225 ml karnemelk (of verdunde Griekse yoghurt)
eventueel wat zout en peper

en dan natuurlijk nog de vulling, zoals

-geraspte of kleine blokjes kaas
(bijv. boerenkaas, feta, geitenkaas, cheddar, mozzarella)
-kleine stukjes worst
(zoals salami, uitgebakken spek, ham, chorizo)
-stukjes groente
(gedroogde tomaat, olijven, mais, champignons, bosui)
-verse of gedroogde kruiden
(tijm, oregano, salie, rozemarijn)
-versiering
(pijnboompitten, pecannoten, nigellazaad)

Verwarm de oven voor op 200*C.
Bekleed de potjes of muffinvorm met papier.

Roer alle droge ingrediënten in een kom.
Roer alle natte ingrediënten in een andere kom.
Giet de natte kom in de droge kom
en mix met een lepel doorelkaar.
Niet met de mixer en niet te lang roeren!

Schep het beslag in de vormpjes.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven,
tot de muffins mooi goudbruin zijn.

voor ongeveer 6 muffins