Uit de keuken van K'neeltje
Nu de herfst is begonnen en de appeltjes geoogst zijn, is K'neeltje weer volop bezig met bakken en braden.
Zoals deze grappige appelbollen, die niet alleen heerlijk smaken, maar ook tijdens het bakken al een zalige lucht verspreiden...
Nodig:
4 kleinere, frisse appels
4 plakjes bladerdeeg, diepvries
4 kaneelstokjes
4 laurierbladeren
handje rozijnen
half handje gebroken pecannoten
mengsel van bruine suiker, citroenrasp, kaneel, kardemom, piment en ietsepietsie tijm
1 ei, geklopt
appelboor, kwastje, 4 lage ovenschaaltjes met 4 stukjes bakpapier, oven
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 210*C.
Bladerdeeg ontdooien.
Appels schillen en met appelboor klokhuis verwijderen.
Appels door suikermengsel rollen en midden op het deeg zetten.
Boorgat vullen met rozijnen, noten en bijna de rest van suikermengsel.
Bladerdeeg voorzichtig dichtvouwen en zachtjes aandrukken, eventueel met natte vingers de naden vastplakken.
Appels op bakpapier in bakjes plaatsen.
Deeg met ei bestrijken.
Bestrooien met laatste restje suiker.
Kaneelstokje en laurierblad in appelbol steken.
In oven ongeveer 20 a 25 minuten bakken.
Eventueel oven na 10 minuten temperen wanneer de bollen te snel bruin worden en van binnen nog niet gaar zijn.