02 maart 2016

Breekbrood...

Brood bakken blijft fascinerend.

Dit keer een breekbrood, gevuld met geraspte geitenkaas,
kalamata olijven, geroosterde pijnboompitten
en gedroogde tijm.
En natuurlijk knoflook, hoe kan het anders!


Wat je verder nodig hebt, is een pak broodmix,
bijvoorbeeld Biologisch Rustiek Broodmix van AH.
Een paar eetlepels dikke yoghurt of ricotta
om het kaasmengsel lekker smeuïg te maken,
samen met een scheutje olijfolie.
Nigella zaad te versiering.

Brood kneden en uurtje laten rijzen in de broodmachine.
Met de hand doorkneden.
Uitrollen tot langwerpige lap.
Bovenkant beleggen met kaasmengsel.
Oprollen tot lange rol.
Rol in plakken snijden.
Plakken op bakpapier in wijd bakblik verdelen.
Nigellazaad strooien.
Opnieuw onder plastic laten rijzen
tot de omvang verdubbeld is.
Afbakken op 220*C in ongeveer 25 minuten.

Mjammie...

Liefs van K'neeltje
XX